Nieuws over Beveiliging, Cybersecurity, Overheid, Malware, Ransomware.

 

IT beveiligingsnieuws


Terug naar overzicht

15-11-2018

Cyberaanvallen nemen alleen maar toe in 2019


Door Edwin Feldmann -
14 november 2018
Wie het nu al zwaar heeft door het grote aantal ransomware-aanvallen, malware en hackers, kan zijn borst volgend jaar nat maken. In 2019 wordt het allemaal nog erger, denkt een topman bij value added distributeur Nuvias.

Ian Kilpatrick, Executive Vice-President bij de Nuvias Group, heeft op Tech Radar tien voorspellingen voor 2019 gedaan.

1. Volgend jaar neemt de door nationale staten gesponsorde misdaad, spionage en sabotage op internet toe.

2. De GDPR zal in 2019 grote impact hebben. De eerste grote GDPR-boete moet nog komen, maar zeker is wel dat als die eraan komt, dat organisaties dan plotseling serieus gaan kijken naar wat ze echt moeten doen.

3. De onzekerheid in de cloud zal in 2019 verder toenemen. Er worden steeds meer gegevens uit verschillende delen van organisaties gebruikt, waarbij steeds meer data onbeveiligd zijn. Ondanks de voortdurende publiciteit rond herhaalde inbreuken, heeft de meerderheid van organisaties de huishouding op dit gebied niet op orde.

4. Wachtwoorden zijn een van de simpelste sleutels voor criminelen en kwaadwillenden. En toch blijven ze nog steeds de beste beveiliging voor de meeste organisaties, ondanks de lage kosten en het eenvoudige gebruik van oplossingen voor multi-factor-authenticatie. Helaas zullen diefstal van wachtwoorden en datalekken als gevolg van gekraakte wachtwoorden op dagelijkse basis blijven voorkomen in 2019.

5. Ransomware, cryptomining, banktrojans en VPN-filters zijn een aantal belangrijke malware-uitdagingen waar bedrijven en consumenten ook in 2019 mee te maken blijven krijgen. Op sommige gebieden, zoals ransomware, zullen de aanvallen geavanceerder worden.

6. De verschuiving van aanvallen van het netwerk naar de gebruiker betekent dat veel organisaties nu gaan erkennen dat hun gebruikers hun zwakste schakel zijn. De reactie van organisaties in 2019 zal cyberonderwijs omvatten, gekoppeld aan testen, meten en bewaken van cybergedrag van medewerkers. In toenemende mate zullen Entity en User Behavior Analytics (EUBA) -systemen worden toegepast, naast trainingsprogramma’s en geautomatiseerde testen, zoals gesimuleerde phishing- en social engineering-aanvallen.

7. In 2019 zal IoT een aanzienlijke uitdaging worden voor de IT-security. De technologie wordt steeds vaker ingezet door organisaties, met minimale aandacht voor de veiligheidsrisico’s en mogelijke gevolgen. Omdat sommige IoT-implementaties ver verwijderd zijn van de hoofdnetwerken, zijn ze onder de radar verdwenen.

8. De aanwezigheid van schaduw-IT systemen blijft toenemen, net als het aantal toepassingen en ingangen tot systemen. In 2019 is er weliswaar meer bewustzijn van de mogelijkheid voor aanvallen via deze route, maar tegelijkertijd zal ook het aantal aanvallen op deze systemen toenemen.

9. Veel organisaties zullen ook in 2019 te maken krijgen met DDoS-aanvallen. Ze zullen zelfs toenemen omdat de kosten van zo’n aanval schokkend laag zijn en de beloning snel en royaal.

10. In 2019 wordt cybersecurity eindelijk door het bestuur van organisaties beschouwd als een belangrijk bedrijfsrisico. Deze trend zal versnellen omdat raden van bestuur duidelijkheid en begrip eisen op dit gebied.

Bron: https://channelconnect.nl/ict/cyberaanvallen-nemen-alleen-maar-toe-in-2019/Terug naar overzicht


 A.Decompress     08-07-2022  © copyright protected  | Privacy verklaring en Algemene voorwaarden  
KvK 23090315   Informatie verzameling Persoonsgegevens 

 

 

 
E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn